Zoete aardappel parade
      
    Lekker hartig
      
      Grote groep
      
      Zolang het duurt…
      
       
INGREDIËNTEN
          Eén grote zoete aardappel
          50 g voorgekookte kikkererwten
          1 el Tahini
          1 el esdoornstroop
          60g bosje peterselie
          Een teentje knoflook
          50 g geraspte parmezaanse kaas
          Olijfolie
              VOORBEREIDING
          Schil en snijd de zoete aardappel, voeg de stukjes toe aan gekookt water. Gooi het kookwater niet weg.
          Voeg in een mixer de gekookte stukken zoete aardappel, tahini, kikkererwten, chili-vlokken, cayennepeper, paprika, knoflookpoeder, uipoeder, ahornsiroop, 2 els olijfolie toe. Meng met 1 kopje kokend water.
          Voor de pesto: hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Voeg in een mixer de peterselie-knoflook, parmezaanse kaas, 4 el olijfolie en 1 el water toe.
          Zet de spread van zoete aardappel in een bord en bedek met pesto.
               
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
