Zoete aardappel parade Dip

Zoete aardappel parade

van  Alizee Arredondas instagram
  • Lekker hartig
  • Grote groep
  • Zolang het duurt…

Ingrediënten

  • Eén grote zoete aardappel
  • 50 g voorgekookte kikkererwten
  • 1 el Tahini
  • 1 el esdoornstroop
  • 60g bosje peterselie
  • Een teentje knoflook
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Voorbereiding

  • Schil en snijd de zoete aardappel, voeg de stukjes toe aan gekookt water. Gooi het kookwater niet weg.
  • Voeg in een mixer de gekookte stukken zoete aardappel, tahini, kikkererwten, chili-vlokken, cayennepeper, paprika, knoflookpoeder, uipoeder, ahornsiroop, 2 els olijfolie toe. Meng met 1 kopje kokend water.
  • Voor de pesto: hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Voeg in een mixer de peterselie-knoflook, parmezaanse kaas, 4 el olijfolie en 1 el water toe.
  • Zet de spread van zoete aardappel in een bord en bedek met pesto.