Geroosterde Aubergine Dip

Geroosterde Aubergine Dip

  • Lekker hartig
  • Paar mensen
  • Zolang het duurt…

Ingrediënten

  • 2 aubergines (ongeveer 1 kg)
  • Olijfolie
  • Tahini
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 citroen
  • Verse peterselie
  • Zout
  • Cayennepeper

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine doormidden en prik hier en daar met een vork wat gaatjes in de aubergine. Besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Plaats de aubergine in een ovenschaal en laat voor ongeveer 35 minuten garen in de oven.
  • Haal de aubergine uit de oven wanneer deze zacht is. Verwijder het vruchtvlees en doe dit in een blender. Snijd een teentje knoflook fijn.
  • Voeg de knoflook samen met 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels tahini, de komijn, het sap van 1 citroen, een snuifje zout en wat cayennepeper toe. Mix het geheel tot een gladde massa.
  • Laat afkoelen en breng op smaak met wat extra peper, zout, citroen en cayennepeper.
  • Werk af met een handje verse peterselie.