Geitenkaas met honing en vijgen Dip

Gekarameliseerde ui dip

  • Trek in zoet
  • Grote groep
  • Ik heb wel een kwartiertje

Ingrediënten

  • 100 gram verse roomkaas
  • 125 ml zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 lente-ui
  • ½ eetlepel honing

Voorbereiding

  • Snij de rode ui in fijne stukjes. Bak de uitjes tot ze er glazig beginnen uitzien.
  • Hak vervolgens een teentje knoflook fijn en bak deze mee met de uitjes.
  • Voeg wat honing toe en laat nog even op het vuur staan, tot de uitjes en knoflook gekarameliseerd zijn.
  • Snij ondertussen de helft van de lente-ui in fijne schijfjes. Meng deze met de roomkaas en de zure room.
  • Voeg de gekarameliseerde ui toe aan het mengsel wanneer deze wat afgekoeld is.