Curry Hummus & Cashew Dip

Curry Hummus & Cashew

  • Lekker hartig
  • Paar mensen
  • Zolang het duurt…

Ingrediënten

  • 3 cl water
  • 2/3e kop gele spliterwten
  • 1/2e kop amandelmelk
  • Zout
  • Peper
  • 1/2e theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels curry poeder
  • 1/2e theelepel lookpoeder

Voorbereiding

  • Week de cashewnoten gedurende 1 uur in een kom met water.
  • Spoel ondertussen de gele spliterwten schoon en kook ze voor ongeveer 40 minuten tot ze zacht zijn. Giet de spliterwten af.
  • Spoel de cashewnoten schoon en doe ze in de blender samen met 3 cl water. Mix tot een gladde massa.
  • Voeg daarna de spliterwten, amandelmelk, het currypoeder, de lookpoeder en het paprikapoeder toe in de blender. Kruid af met wat peper en zout. Mix dit alles tot 1 geheel. En daarna, dippen maar!