Bohemian Dipsody Dip

Bohemian Dipsody Dip

  • Lekker hartig
  • Grote groep
  • Ik heb wel een kwartiertje

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Water
  • Olijfolie
  • 30 g pijnboompitten
  • Chillipeper
  • Peper
  • Zout

Voorbereiding

  • Spoel de kikkererwten schoon en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook en een handje basilicumblaadjes fijn.
  • Doe deze samen met de kikkererwten, 50 ml water, 4 eetlepels olijfolie, de zongedroogde tomaten, het sap van 1 citroen, een snufje peper, zout en chilipeper in een blender.
  • Mix het geheel tot een gladde massa. Als je de hummus liever wat dunner hebt, kan je een beetje water toevoegen.
  • Rooster vervolgens de pijnboompitten op een laag vuur.
  • Let op dat ze niet aanbranden!
  • Sprenkel daarna de pijnboompitten over de hummus en werk af met wat blaadjes peterselie.